Veel gestelde vragen

Hoe hoog zijn de letselschadevergoedingen?

Dat is helaas moeilijk te zeggen en is afhankelijk van de geleden schade. Er zijn diverse schadeposten die de hoogte van de totale vergoeding bepalen.
Een opsomming van de schadeposten

Z

verlies van vermogen om arbeid te verrichten

Z

verlies van de mogelijkheid om zelf werkzaam te zijn

Z

niet verzekerde ziektekosten

Z

verzorgingskosten

Z

onverzekerde revalidatiekosten

Z

onverzekerde ziekenhuis kosten

Z

re-integratiekosten

Z

vertraging in de opleiding

Z

buitenrechtelijke kosten

Z

smartengeld

Hoe lang duurt de afwikkeling van een letselschadezaak?

De duur van de afwikkeling van een letselschadezaak kan sterk variëren en is afhankelijk van verschillende factoren. Er is geen vaste tijdsduur die voor elke zaak geldt. Enkele belangrijke factoren die de duur van een letselschadezaak kunnen beïnvloeden zijn:

  1. Complexiteit van de zaak: Als de zaak complex is en er veel bewijsmateriaal, getuigenverklaringen en medische rapporten nodig zijn, kan dit de afwikkelingstijd verlengen.

  2. Mate van aansprakelijkheid: Als het vaststellen van de aansprakelijkheid voor het letsel ingewikkeld is, kan dit de zaak vertragen.

  3. Medische behandeling: Als het slachtoffer nog medische behandelingen moet ondergaan, kan dit de afwikkelingstijd vertragen omdat het belangrijk is om de volledige omvang van de schade te begrijpen voordat de zaak wordt afgehandeld.

  4. Onderhandelingen: Onderhandelingen tussen de betrokken partijen kunnen ook tijd in beslag nemen, vooral als er meningsverschillen zijn over de aansprakelijkheid of de omvang van de schade.

  5. Rechtszaak: Als de zaak voor de rechter wordt gebracht, kan dit de afwikkelingstijd aanzienlijk verlengen, omdat gerechtelijke procedures vaak meer tijd in beslag nemen.

  6. Wet- en regelgeving: De wet- en regelgeving met betrekking tot letselschade kan per rechtsgebied verschillen en dit kan van invloed zijn op de afwikkelingstijd.

Over het algemeen kan de afwikkeling van een letselschadezaak enkele maanden tot zelfs meerdere jaren duren. Het is belangrijk om een ervaren letselschadespecialist in te schakelen die u kan begeleiden door het proces en u kan adviseren over wat u kunt verwachten met betrekking tot de duur van uw specifieke zaak.

Moet ik over de ontvangen schadevergoeding belasting betalen?

In de meeste gevallen is een letselschadevergoeding vrijgesteld van belasting in Nederland. Dit betekent dat je doorgaans geen belasting hoeft te betalen over het ontvangen bedrag als compensatie voor het letsel.

De Belastingdienst beschouwt letselschadevergoedingen als een vergoeding voor immateriële schade en deze worden daarom niet belast. Immateriële schade omvat bijvoorbeeld geleden pijn, verdriet, gederfde levensvreugde en verminderde levenskwaliteit als gevolg van het letsel.

Het kan echter zijn dat er ook andere elementen in de letselschadevergoeding zitten, zoals vergoedingen voor inkomensverlies of materiële schade (bijvoorbeeld beschadigde bezittingen). Deze onderdelen kunnen mogelijk wel belast worden, afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

 

Ik heb als gevolg van een eenzijdig ongeval letsel opgelopen. Heb ik recht op een letselschadevergoeding?

In het geval uw autoverzekering is uitgebreid met een zogenaamde schadeinzittendenverzekering, dan kom ook in dit geval voor vergoeding in aanmerking. 

Is de juridische hulp en advies echt gratis?

In de Nederlandse wet staat dat u recht heeft op gratis juridisch advies en gratis juridische hulp bij letselschade. U kunt dit terugvinden in artikel 6:96 BW. Kort samengevat staat er in deze wet dat:

  • U recht heeft op gratis juridisch advies en juridische hulp bij letselschade
  • U recht heeft op een passende vergoeding voor de opgelopen en toekomstige schade
  • De kosten voor juridische hulpverlening vergoed dienen te worden door de aansprakelijke tegenpartij

Wil de verzekeraar van de tegenpartij niet al onze kosten vergoeden? Ook dan komen we niet bij u aankloppen. Wij nemen dat risico voor onze rekening. Ook als blijkt dat de verzekeraar de aansprakelijkheid niet erkend en u geen schadevergoeding kunt claimen, sturen wij u geen rekening. Ook dat risico nemen wij voor onze rekening.

Wat gebeurt er als de tegenpartij de aansprakelijkheid niet erkend?

Plaats hier je tekst

Wat wordt onder letselschade verstaan?

Plaats hier je tekst

Contactformulier

Ontvang direct gratis advies. Vul onderstaand formulier in of bel/app met ons op 0616615013. Wij nemen dezelfde dag nog contact met u op.

Contact

Van Brussel Letselschade

Larenseweg 100
7451 EN Rijssen - Holten

Telefoonnummer

KvKnummer

84189126
Ali Kok
Ali Kok
Een absolute aanrader! Bij een ongeval komt er veel bij kijken. Van Brussel Letselschade heeft me enorm goed geholpen. Ze zijn professioneel en leven met je mee
Bambino Poor
Bambino Poor
Gewoon Top!!! Geen een second het gevoel gehad dat ik alleen stond. Zoals wij in het Grieks zeggen EFCHARISTO
Aynur Basmaci
Aynur Basmaci
Mijn zoon heeft een auto ongeluk gehad.Ontzettend goed geholpen door Jan Willem. Kan hem iedereen aanraden!
Sander Balkema
Sander Balkema
Super organisatie. De heren hebben verstand van zaken.
Lydia Borghuis
Lydia Borghuis
Ontzettend goed bijgestaan door Van Brussel Letselschade
Jan Vruggink
Jan Vruggink
Ze hebben mij goed geholpen en zou anderen adviseren om hier ook heen te gaan.